11 december 2016
12:00

Norrköpings HK

Vinst mot NHK 32-20

Idag väntade match mot NHK som inför denna drabbning låg på en 4:e plats i tabellen. NHK är ett lag som vi brukar stöta på ett par gånger per säsong och det brukar bli jämnt när de har sina 99:or med. Nu är konstellationen 00-01 och då blev det en lite lättare resa för oss. Målet för dagen var att fortsätta spela tight bakåt, ha skoj och visa glädje och få lite bättre fart framåt då vi under senare matcher inte fått anfallsspelet riktigt att stämma.

Tändningen inför matchen kändes mycket bra, grabbarna kändes spelsugna och känslan var go. Vi har i veckan haft ett litet snack angående förberedelse, inställning och ventilerat läget lite. Det verkar som det givit resultat då första halvlek är en av våra bättre halvlekar på ett tag. Matchen börjar dock lite trevande från bägge lagen och vi följs åt fram till 4-4 då vi stänger till bakåt och hittar ett härligt fart och fantasi framåt. Vi rycker till oss en ledning på 6 bollar efter halva första. Helt plötsligt så funkar det mesta och vi gör tom 3-0 på en utvisning vilket inte hör till vanligheten. Vi fortsätter sedan att succesivt dra ifrån resterande 14 min och går till halvtidsvila med ställningen 19-11.

2:a halvlek börjar ungefär som den första, lite trevande från bägge lagen. Trots att vi inte riktigt kommer upp i samma nivå som i första så fortsätter vi att dra ifrån i protokollet tack vare fint försvars och målvaktsspel. Endast 34 skott på mål och 20 insläppta säger en del om den fina insatsen. Framåt så funkar det inte riktigt lika bra, största anledningen är att vi slappnar av lite för mycket och inte riktigt satsar fullt i våra frilägen. Med lite bättre satsningar så borde vi nog fått dit 5-6 bollar till. Men som sagt, släpper man bara in 9 på en halvlek kan man kosta på sig att bomma lite.

Men sammanfattningsvis ett stort fall framåt för oss mot tidigare matcher. Med beröm godkännt till hela laget, alla hamnar i målprotokollet, samarbetet mellan försvar o målvakt funkar bra och farten i anfallsspelet tar vi med oss.

Dock oroväckande att Kumla får beröm av domarna för sitt exemplariska uppträdande på bänken!! Finns alltid något att slipa på med andra ord.....

Nu tränar vi på bra kommande vecka och nästa helg väntar återigen serifinal mot Enköping i Stockholmsserien och ett besök till Nyköping.
Efter en lite tyngre skadeperiod börjar det se lite bättre ut, kanske att vi ser hela truppen på träning imorgon i Skjulet?